Idealister

Våre støttespillere er fantastiske og gjør det spennende og inspirerende å drive dette prosjektet fram!

Les mer
Kontakt oss

Skonnert IDEAL av Kristiansund
Fosnagata 40
6509 KRISTIANSUND
Tlf:  +47 482 43 163 / 476 00 929
Epost: ideal@skonnert.no

 

Rigg og innredning
  En av tre master felles

Store deler av riggen er allerede klar for siste finpuss. Master, bommer, gaffelbommer, toppstenger og klyverbom er ferdig høvlet og innsatt med tjære, linolje og terpentin.
Salinger og kinnbakker er laget av eik og er klare til montering.

Master, toppstenger, klyverbom, råbom samt seilbommer og gaffelbommer er av furu. Gaffel og sleider er av eik.
Beslag og bolter er av rustfritt stål.

Alle skipsblokker er ferdig produsert - over 150 blokker i alle størrelser fra 5 til 12 tommer.
Vi har laget enkle, doble og triple blokker i ask som ble hugget i Surnadalsøra på Nordmøre. Trinsene er av nylon er ferdig dreide og venter på å bli montert sammen med beslagene.
Alle blokkene har fått brent inn skipsnavnet IDEAL. Navnet er reservert for fremtidig registrering i Norsk Skipsregister - NOR. Dette er et vakkert seilskutenavn etter en flott skonnert  og vi ønsker å bruke dette på det nye fartøyet.

Vi har dreid over 150 kofilnagler. Disse er også av ask, et sterkt og seigt treslag. Lanternebrett for sidelanterner er laget i eik. ELMARIN AS har spesialbygd nye elektriske innsatser og koblinger i de to store opprinnelige oljelanternene og dette skal siden monteres i vantene.

Store deler av innredningen er ferdig produsert. Innredningen er laget i eik, ask og alm. Solide fyllingsdører til ytterdører, innerdører og skapdører, bysse-innredning, trapper, sengefronter, skapfronter, benkeplater, dreide rekkverk m.m ligger ferdig og venter på montering.
Dørkplank i eik og ask er også ferdig produsert.

 


Master og toppmaster.jpg  Gaffelbom får tilpasset sleider  Ferdig dreid rekkestøtte til halvdekket akter  Skipsblokker klare for oljebehandling  Blokker i alle størrelser - fra 5" til 12"  Kofilnaglene er dreid og klare for pussing  Kofilnagle  Fyllingsdører til lugarenen  Skapdører i eik  Bordplater i eik til bordene i salongen  Rekkverk til innvendig trapp  Fyllingsdører i ask 


© Skonnert IDEAL   |  Privacy Statement