Idealister

Våre støttespillere er fantastiske og gjør det spennende og inspirerende å drive dette prosjektet fram!

Les mer
Kontakt oss

Skonnert IDEAL av Kristiansund
Fosnagata 40
6509 KRISTIANSUND
Tlf:  +47 482 43 163 / 476 00 929
Epost: ideal@skonnert.no

 

Sveisedugnad på Saltkaia
  Sveisedugnad Skonnert IDEAL.jpg
Første lørdag i september var det stor sveisedugnad på Saltkaia. Platene til kjølen skulle på plass. Halvparten av platene var på forhånd skåret på Tigmek AS og resten av platene ble skåret på Saltkaia. Sveiseapparater fikk vi låne av Anders Vik på Kristiansund Videregående Skole. Per Magne på TESS ordnet en flott sponsoravtale med ESAB på sveisetråd. Odin Utleie AS stilte med gode kabler så vi fikk nok strøm til sveiseapparatene og OK Vedlikehold AS lånte oss skjærebrennerutstyr. 

Til sammen 12 tonn med ballast var på forhånd lagt på plass i kjølen. Dette er anodestaver fra Hydro Aluminium på Sunndalsøra. Ballasten er en gave fra Vartdal Gjenvinning. Skonnertvenn Erik Kulø stilte opp med lastebil og transporterte ballasten fra Husøya til Saltkaia.


Sveisedugnad Skonnert IDEAL av Kristiansund.jpg  Tommy - fornøyd med at ballasten er på plass - nå skal det sveises og støpes!.jpg  Klart for sveising av kjølen - platene sveises på parallelt på begge sider.jpg  Frank og Ivar har stålkontroll - her skjæres sideplatene til kjølen.jpg  Ivar, Alf Jostein og Tommy sliper stålplater.jpg  Ronny sveiser styrbord side.jpg  Aksel sveiser babord side.jpg  Dyktige platearbeidere Alf Jostein, Tommy, Ole, Ivar og Helge.jpg  Påfyllingsrør for spesiallaget betongmasse levert av Vikan Betong.jpg  Sveisne karer  Ivar, Helge, Alf Jostein, Aksel, Ole, Frank, Rune, Stian, Tommy og Ronny.jpg 


© Skonnert IDEAL   |  Privacy Statement